"Sorunlarımıza Hızlı ve Güven Verici Yaklaşıldığını Hissedebiliyoruz"

3.9.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, EEC, Mistral İzmir, Yağızcan Ölmez, "Sorunlarımıza Hızlı ve  Güven Verici Yaklaşıldığını Hissedebiliyoruz"

“Yangın Algılama Olmazsa Olmaz mı? Evet, Olmaz!”

Şehrin en yüksek binalarından biri olan Mistral İzmir, 216 metre yüksekliğine ve 124 bin m2 kapalı alana sahip. Yapı, 47 katlı ofis kulesi ve 10 katı otel kullanımlı 37 katlı konut kule şeklinde iki kuleden oluşuyor. Yüksek teknoloji ve zarif mimariyi buluşturan yapı, LEED Gold sertifikasıyla misafirlerine çevre dostu bir konfor sunuyor.

Bölgenin gözde yapılarından Mistral İzmir, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 40 yılı aşkın deneyimiyle EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri’nin çözümlerini tercih etti. Sistemin bakım hizmetini de EEC ile yürüten Mistral İzmir’in Teknik Müdürü Yağızcan Ölmez kullandıkları Edwards Yangın Algılama ve Alarm Sistemini değerlendirdi.

Yangın Algılama Sistemi Yoksa Katı Kullanıma Açmıyoruz

Dikey mimarisiyle yüksek sayıda insan barındıran kule tipi tesislerdeki risklerin farkında olduklarına değinen Yağızcan Ölmez, önce can güvenliği sonra işletme sürekliliği için sistemlerin düzenli bakımlarla korunması gerektiğinin altını çizdi. Ölmez, “Misafirlerimiz yeni bir ofis tasarladığında tüm inşaatlarını bitirmiş olsalar dahi henüz yangın algılama sistemi yoksa şartnamemize göre kullanıma açmıyoruz. Bu konuda gayet katıyız, mal sahipleri ve tasarımcılarına konunun önemini anlatıyoruz. Kulelerimizde kaçış senaryoları vb. açısından çok hassas bir yaklaşım uyguluyoruz, bu noktada senaryo testleri ve eğitimlerine de çok önem veriyoruz. Özetle, yangın algılama sistemi olmazsa olmaz mı? Evet, olmaz!” sözleriyle bu konudaki hassasiyetlerini vurguladı.

Yağızcan Bey, kendileri gibi önemli işletmelerin çözüm ortağı seçerken her açıdan hassasiyetle incelemesi gerektiğini vurguladı ve “Yılların tecrübesine sahip olduğu için EEC ile ilerlemeye karar verdik. İzmir’de, İstanbul’da ve ülke genelinde yürüttüğü projeler zaten ortadaydı, iş birliğine başlarken tereddüt etmedik” dedi.

Kullandıkları sistemde esnekliği çok önemsediklerini belirten Ölmez, “Çünkü yapımıza sürekli yeni firmalar katılıyor ve ofis kulemizde tadilatlar devam ediyor. Her gelen kuruluş ofisini kendine özgü bir mimari bakış açısıyla tasarlıyor. Dolayısıyla sistemin ürün yerleşimleri en baştan ve ona uygun bir düzende planlanıyor. Bu sebeple sistemin bizim için en güzel özelliği, küçülüp büyüyerek esnek ve hızlı şekilde devreye alınması” dedi.

Yağızcan Ölmez yangın algılama sistemini değerlendirirken, “Sistem, tüm ekibimize fayda sağlıyor. Çünkü kolay ve adreslenebilir yapısı sayesinde iletişim kazalarının önüne geçebiliyoruz. Ekipmanlar kolayca sökülüp takılabiliyor ve temizliği rahat yapılabiliyor. Ayrıca FireWorks Grafik İzleme Yazılımı ekranının işlevselliği önemli, bize kirlilik seviyelerini ve diğer tüm durumları izleme imkânı sağlıyor. Kullanımı kolay izlenebilir, şeffaf bir program. Olay kayıtlarını rahatlıkla ortaya dökebiliyor, bir olay olsa hemen verileri çekebiliyoruz. EDWARDS’ın özellikleri beklentilerimizle uyuşuyor” sözleriyle memnuniyetini aktardı.

Kullanıcıların yarattığı olumsuzlukları çözüm ortağının desteğiyle önleyebildiğini paylaşan Yağızcan Ölmez, “EEC ile çalışmanın bir faydasını da şöyle görüyorum; EN54-14 standartlarına harfiyen uymak ve uygulamak tarafında bir endişemiz olmuyor. Çünkü kullanıcılarımızı doğru şekilde yönlendirebiliyorlar. Bir hata yapıldığında veya işin kolayına kaçmaya çalıştıkları zaman standartlarla onların önünü rahatlıkla kesebiliyor, bu benim açımdan büyük avantaj sağlıyor” dedi. Yağızcan Ölmez, EEC ekibi ile sağlıklı bir iletişime sahip olduklarını ve tesislerinde gereken iyileştirmeleri kolaylıkla yürütebildiklerini aktarırken “Hem daha teknik hem de aynı dili konuşabiliyoruz, sorunlarımıza daha hızlı ve güven verici yaklaşıldığını hissedebiliyoruz” dedi.