AGİD Yetkilendirilmiş Kuruluşu 2019 Yılında ‘’Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyelerini ‘’Belirledi
6.6.2020
AGİD Yetkilendirilmiş Kuruluşu 2019 yılında ‘’Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyelerini ‘’belirledi.
Elektrikli ve Elektronik atıkların yönetiminde T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen AGİD, Türkiye genelinde ve yetkisi dahilindeki atık kategorileri kapsamında 2019 yılında iş birliği yaptığı 49 Belediyenin çalışmalarını, toplanan e-atık miktarlarını esas alarak değerlendirdi. Aydınlatma ekipmanları ve küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncak eğlence spor ekipmanları, izleme ve kontrol aletleri atık yönetimi kategorilerinde, ayrı ayrı yapılan değerlendirmede çalışmaları ile fark yaratan 6 Belediye belirlendi.
2019 yılında topladıkları e-atık miktarları ile atık yönetim sistemine en yüksek katkıyı sağlayan ve ‘’Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeler ‘’ sırası ile Aydınlatma ekipmanları atık yönetiminde; Antalya Muratpaşa Belediye Başkanlığı, Antalya Konyaaltı Belediye Başkanlığı ve Bursa Osmangazi Belediye Başkanlığı. Küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik eşya aletler atık yönetiminde ise yine sırası ile Bursa Yıldırım Belediye Başkanlığı, İstanbul Şişli Belediye Başkanlığı ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığı. AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir GÖK konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Belediyeler çalışmalarımızda bize güç veriyor” sözleri ile atık yönetiminde iş birliklerinin önemine dikkat çekti.
“Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeler” in değerli yöneticileri ve temsilcileri ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, internet üzerinden buluşmalar gerçekleştirileceğini de paylaşan AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir GÖK, bu buluşmada özverili çalışmaları ve değerli katkıları için tüm belediyelere teşekkür edeceklerini sözlerine ekledi. AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir GÖK, atıkların kaynağında ayrı toplanmasının önemine değinerek, bu anlamda sahadaki en büyük destekçilerinin yerel yönetimler olduğu belirtti. Her geçen gün sisteme katkı sağlayan Belediye sayısının arttığını dile getirerek, “Atık yönetimi ve doğa ile uyum içinde yaşama gerekliliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde elektrikli ve elektronik atıkların etkin yönetimi için öz verili çalışmalar gerçekleştiren Belediyeler bize güç veriyor. “açıklaması ile atık yönetiminde birlik olmanın önemini de vurguladı. AGİD Yetkilendirilmiş Kuruluşu,
2015 yılından itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığından almış olduğu yetki ile; son kullanıcıda elektrikli ve elektronik atıklar ile ilgili farkındalığın arttırılması ile, verimli ve sürdürülebilir atık toplama sisteminin oluşturulması için faaliyet göstermektedir.