Ostim’den Dünyaya Açılan Emge Yeni Üretim Tesisine Taşındı

10.9.2024 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Emge, Ostim, Ostim’den Dünyaya Açılan Emge Yeni Üretim Tesisine Taşındı

1975 yılında iki kardeş Ahmet Mithat ERTUĞ ve Hüseyin Münip ERTUĞ tarafından Demir Sanayi’de, 90 m²’lik bir alanda Ertuğlar adı altında kurulan 1981 yılında ünvanını Emge Kollektif Şirketi Elektro Mekanik Gereçler Endüstisİ, 2018 yılında ise  Emge Elektro Mekanik Gereçler Endüstrisi A.Ş. olarak değiştiren Emge artan müşteri taleplerini zamanında cevap ve eksiksiz cevap verebilmek için Ankara Kahramankazan’da bulunan HAB Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’deki 21.000 metrekarelik yeni üretim tesisine taşındı.

30’u mühendis, toplamda 170 nitelikli çalışanıyla, 21.000 metrekarelik alanda üretimini gerçekleştiren ve kurulduğu günden buyana ülke ekonomisine katkıda bulunan Emge modern makinalarla donatılmış  yeni üretim tesisi ile birlikte ülke ekonomisine olan katkısını artırarak yoluna devam edecek.

Savunma havacılık, elektrik ve elektronik, LED aydınlatma ve elektromekanik sektörlerine hitap eden ürünler üreten EMGE  yüksek teknolojiye sahip geniş bir makine parkına sahip yeni üretim tesisinden dünyanın çok sayıda ülkesine ihracat yapmaktadır.

EMGE markası  altında, %97 yerlilik oranına sahip, analog ve dijital pano tipi ölçü aletleri, alçak gerilim akım trafosu ve emniyet gereçleri üretimleri ile Yerli ve Milli üretim anlayışını benimseyerek yoluna devam eden Emge ürettiği ürünlerin kalitesi ile bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.