Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arken’i Ziyaret Etti

3.2.2021 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Arken, Mustafa Varank, Alaadtin Birkan Yüksel, Yahya Kemal Teryaki, Recep Aşırok, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arken’i Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yanında bulunan heyetle fabrikamızı ziyaret etti. Arken Yönetim Kurulu Başkanı Alaadtin Birkan Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri Yahya Kemal Teryaki ve Recep Aşırok tarafından ağırlanan Bakan Varank, fabrikamızı gezerek üretilen Dizel Jeneratör Sistemleri ve Solar UPS hakkında bilgi aldı. Şirketimizin çalışmaları ile ilgili Bakan Varank’a sunum yapıldı.

“Arken’in nasıl büyük bir marka haline geldiğini gördük”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Arken, 3 İTÜ’lü Elektrik Mühendisinin kurduğu bir jeneratör fabrikası. Arkadaşlarımızın gayretinden gösterdiği çabadan etkilendim. Arken Jeneratör başladığı andan bugüne gayretiyle önemli bir marka haline gelmiş. 72 ülkeye de ihracat yapmayı başaran Arken Jeneratör ile bugüne kadar yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını konuştuk. Jeneratör sektörü günden güne değişiyor. Dizel ve benzinli jeneratörlerin yanında artık hibrit ürünler var, güneş enerjisine dayalı çözümler var. Arken’in en güçlü yanlarından bir tanesi terzi usulü diyebileceğimiz spesifik projelere özel işler yapabilmesi. Bizim geleceğe dönük projelerimizde kendilerinden nasıl faydalanabileceğimizi konuştuk.Türkiye önemli bir üretim ülkesi. Genç beyinlerimizin gayretleriyle ülkemiz ekonomisi günden güne büyüyor gelişiyor. Burada da Arken’in nasıl büyüyüp geliştiğini marka haline geldiğini görüyoruz. Ben burada gördüklerimden çok memnun oldum. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah Arken markasını dünyanın 72 ülkesinde değil 172 ülkesinde görürüz. Biz üretimcilerimizi ziyaret etmeye onları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“Amacımız vatanımıza, milletimize hizmet etmek”

Arken Yönetim Kurulu Başkanı Alaadtin Birkan Yüksel, Sayın Varank’ın yaptığı ziyaretten çok memnun oluklarını belirterek, “Yüzde 100 Türk sermayesiyle yola çıkan Arken Jeneratör olarak üretmeye devam ediyoruz. Her güç ve kapasitede dizel jeneratör üretimimizle müşteri ve projelere uygun çözümler sunuyoruz” dedi. Sayın Mustafa Varank’ın her zaman Türk sanayicilerinin arkasında durduğunu ifade eden Yüksel, “Hedefimiz tamamen değer üretmek. İTÜ’lü olarak vatanımıza milletimize nasıl hizmet üretebiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Bu yolda da her geçen gün daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek işlerimizi geliştirmek için çabalıyoruz. Üretimimizin hemen hemen yüzde 50’si ihracata gidiyor. Şu anda 72 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunu yaparken de her daim kaliteye önem veriyoruz” diye konuştu.