WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı Sektör Profesyonellerini Buluşturdu

25.6.2024 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, WENERGY, WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı Sektör Profesyonellerini Buluşturdu

İzmir, WENERGY-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na ikinci kez ev sahipliği yaptı. 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Fuar İzmir’de yerli ve yabancı yüzlerce katılımcıyı, binlerce sektör profesyonelini ziyaretçi ile buluşturan fuarda, 22 oturumda alanında lider ve ilham veren konuşmacılar, bilgi ve birikimlerini paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde,  İZFAŞ tarafından düzenlenen WENERGY-2. Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, 300’ü aşkın sektör paydaşını, uluslararası alıcı ve yatırımcılar ile buluşturdu; kamu, yatırımcı, sanayici ve tedarikçiyi bir araya getiren fuar. 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde  Fuar İzmir’de düzenlendi. Fuarda, başta; rüzgar, güneş, hidrojen, biyokütle ve jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm alt başlıkları yer aldı. Fuarda aynı zamanda; enerji ekipman tedarikçileri, mühendislik ve Ar-Ge firmaları, otomotiv sektörü, elektrikli araçlar, şarj ekipmanları, enerji depolama firmaları, e-mobilite kuruluşları ve lojistik başta olmak üzere enerjiyle ilgili üretici firmalar inovatif ürün ve teknolojilerini sergiledi. WENERGY Expo’da, UR-GE Projesi kapsamında, 25 ülkeden çok sayıda sektör profesyoneli yabancı alıcı ağırlandı. WENERGY Expo, rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde zirvede yer alan, jeotermal, güneş gibi diğer kaynaklardan elektrik üretiminde de üst sıralarda bulunan yenilenebilir enerji ekipmanlarının üretim üssü  İzmir’in, temiz enerjinin başkenti olma özelliğini pekiştirdi.

Sektörün önde gelen isimlerinden akademisyenler, iş insanı ve enerji dünyası temsilcilerinin konuşmacı olduğu kongre kapsamında 22 oturum gerçekleştirildi. Oda, dernek ve kurumların destekleriyle  üç gün boyunca gerçekleştirilen kongrede; enerji dönüşümünden yenilebilir enerji kullanımına, iklim değişikliğinden elektrikli araçlara kadar pek çok konu başlığı ele alındı.