Yerli Üretici Özmeta Elektronik EN54-16 Sertifikasını Alarak Ürünlerinde Türk ve Avrupa Standardını Tescilledi

21.6.2024 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Özmeta Elektronik, Yerli Üretici Özmeta Elektronik EN54-16 Sertifikasını Alarak Ürünlerinde Türk ve Avrupa Standardını Tescilledi

Genel seslendirme cihazları üretimi yaparak faaliyetlerine başlayan ve faaliyete geçtiği günden bugüne kadar Ar-Ge çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdüren Özmeta Elektronik Profesyonel Acil Anons Sistemleri için EN54-16 Sertifikasını aldı. Sektör adına Özmeta Elektronik’e hayırlı olsun diliyoruz.

MT 9000 Serisi ürünlerimiz Avrupa Standardı olan EN 54-16 sertifikasına sahiptir. Bölgesel anons ve bölgesel senaryolu acil durum anonsları gerektiren ceza infaz kurumları, hastaneler, iş ve alışveriş merkezleri, stadyumlar, öğrenci yurtları, oteller ve benzeri yerlerde kullanılır.

Bölgesel yangın giriş kontakları ile senaryolu acil durum tahliye anonsları, kendi üzerindeki acil durum mikrofonu ile acil durum anonsu yapar.

Merkez üniteye tümleşik olan hat kontrol modülü (hat süpervizör) 10 bölge hoparlör hattının her 100 saniyede bir hat kontrolünü yaparak sistem güvenliğini sağlar.

Sistem genişleme ünitesi ile 300 bölgeye kadar artırılabilir. Bölge seçici mikrofon ünitesi ile genel ve bölgesel anonslar yapılır. CAT-6 kablo ile 2 km mesafe içerisinde 10 adet bölge seçicili mikrofon konsolu bağlanabilir.

Acil durum güç kontrol ve şarj ünitesi ile sistem güç hesabı yapılarak uygun kapasitede akü bağlanabilir. Sistem 24 volt DC ile de çalıştığından şebeke voltaj kesintilerinde EN 54-16 gereği 24 saat bekleme, 30 dakika çalışma gerçekleşmiş olur. Böylece elektrik kesilse dahi acil durumda tahliye anonsları gerçekleştirilir.