Erbil'de Gerçekleştirilen Yapı İnşaat ve Makine Fuarına Türk Firmaları Damgasını Vurdu

16.7.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Erbil Fuar, Erbil'de Gerçekleştirilen Yapı İnşaat ve Makine Fuarına Türk Firmaları Damgasını Vurdu

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde gerçekleştirilen 13.Yapı İnşaat ve Makine Fuarı'na Türk firmaları yoğun ilgi gösterdi.

23-26 Mayıs tarihleri arasında Erbil International Fuarcılık Merkezi'nde 15 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda Türkiye başta olmak üzere dünyanın çok sayıda ülkesinden 408 katılımcı yer aldı.

23-26 Mayıs'ta düzenlenen Erbil Yapı Fuarı (Erbil Build Expo)-Erbil Uluslararası Yapı, İnşaat ve Belediye Ekipmanları Fuarı, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani tarafından açıldı. Fuarla eş zamanlı gerçekleşen konferansta konuşan Barzani, ülkenin ileriye yönelik yatırım ve yeniden yapılanma hedeflerinin özellikle inşaat firmaları için çok büyük ticaret potansiyeli sunduğunu belirtti. Ayrıca fuar açılışına Türkiye Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut da katılarak Türk inşaat firmalarının bölgedeki başarılarını tebrik etti.  

Pyramids Grup Fuarcılık’ın ana organizatörlüğünde gerçekleşen Erbil Yapı Fuarı’na 13 ülkeden 408 katılımcı marka yerini aldı. Fuar kapsamında Irak’tan ve çevre ülkelerden 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırlandı. Fuar, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin yanı sıra, Irak Ticaret Bakanlığı, Irak İmar ve İskân Bakanlığı, Elektrik Bakanlığı, Planlama Bakanlığı ve ilgili tüm kurum ve ticaret odalarının destek ve iş birliği ile gerçekleşti.  

Ülkemiz elektrik kablo ve aydınlatma sektörünü temsilen fuara katılan Sahra Kablo, Noas Aydınlatma, Multitek, Nil Kablo, Göldağı Kablo, Sistem Alüminyum ve NKS Kablo’nun stantlarında sergilenen ürünler Irak ve bölge ülkelerinden gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Bizde Elektrik Dünya Dergisi olarak her fuarda olduğu gibi bu fuarda da sektörümüzü temsil eden firmalarımızı yalnız bırakmadık ve Erbil Yapı Fuarı’ndaki standımızla yer aldık. Dergimiz sayesinde, fuara katılmayan ama dergimize ilan veren firmaları da Fuarı ziyaret eden ziyaretçilerle buluşturduk ve Irak pazarında iş yapabilmeleri için fuar boyunca o bölgenin sektör temsilcilerine dergimizi ulaştırdık.