Rockwell Automation İTÜ’de Geleceğin Mühendislerine İlham Verdi

11.9.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Rockwell Automation, Sebastien Grau, Cihan Bulut, Rockwell Automation İTÜ’de Geleceğin Mühendislerine İlham Verdi

Öğrencilere Kodlama ve Otomasyonun Geleceğini Anlattı

Rockwell Automation'ın EMEA Kıdemli Liderlik Ekibi, İstanbul Teknik Üniversitesi'ni (İTÜ) ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlikte öğrencilere kodlama ve otomasyonun geleceği nasıl şekillendireceğini ve geleceğin liderlerinin dijital dünyadaki hızlı değişimleri yönetme sorumluluklarını anlattı.

Endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanlarında dünyanın lider şirketi Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), mühendislik öğrencilerine ilham vermek ve gelecekteki kariyerleri için gerekli becerileri kazandırmaya yönelik etkinliklere imza atıyor.

Bu kapsamda şirketin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu üst düzey liderlik ekibi, İstanbul Teknik Üniversitesi,  Elektrik-Elektronik, Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği öğrencileri ile bir araya gelerek Rockwell Automation tarafından açılan Endüstriyel Otomasyon ve Hareket Kontrolü Laboratuvarını ziyaret etti. Ziyarette Rockwell Automation ekibi İTÜ öğrencileri ile dijital dönüşüm, endüstri 4.0 ve sektördeki iş imkanları üzerine deneyimlerini ve gelecek öngörülerini paylaştı.

“Eğitimin dönüşmesine yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz”

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni desteklemekten gurur duyduklarını ifade eden Rockwell Automation Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölge Başkanı Sebastien Grau,Öğrencileri teknolojilerin kendisi kadar hızlı gelişen kariyerlere hazırlayacak uygulamalı öğrenme ve etkinlikler sunmak için dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle işbirliği yapıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi'ni desteklemekten ve dünyadaki eğitim sistemlerinin dönüştürülmesine yardımcı olmaktan dolayı gururluyuz. Müşterilerimiz ve şirketimiz için yetenek hattını dolduracak gelecek neslin yenilikçilerine ilham verirken heyecan duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Yeni dönemde sektörlerin devamı için dijitale yatırım zorunlu”

'Dijital Dönüşüm’de kodlama ve otomasyonun geleceği şekillendireceğini vurgulayan Rockwell Automation EMEA Bölge Akıllı Cihazlar Ürün Müdürü Cihan Bulut konuşmasına şöyle devam etti: “Teknolojinin gelişmesiyle oldukça hızlı bir dijital gelişim sürecine tanıklık ettik. Pandemi süreciyle birlikte bu değişim daha da hızlandı ve bir dönüşüme neden oldu. Dijital, hayatımızı devam ettirmek için zorunlu bir seçenek oldu. Bankacılıktan üretime, sanayiden tarıma kadar sektörlerin devamı için dijitale yatırım zorunlu haline geldi. Sektörlerin devamlılığı için son derece önemli olan bir alanda, geleceğin liderlerinin de kendilerini bu değişime şimdiden hazırlamaları gerekiyor. Özellikle mühendislik ve üretim anlamında otomasyon ve dijital dilin öğrenilmesi, uygulanması ve bu alanda deneyim kazanılması son derece önemli.

“Laboratuvarımızda öğrencileri dijitalin geleceğine hazırlıyoruz”

Rockwell Automation’ın 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Güç ve Otomasyon Laboratuvarı'nın kurulmasına projenin başından itibaren destek olduğunu söyleyen Cihan Bulut, “En yeni endüstriyel otomasyon cihazları ve 17 deney tezgahı ile Rockwell Automation, öğrencilerin dijital dönüşümün bir sonraki liderleri olmalarına destek oluyor. Bu laboratuvardan mezun olan ve Rockwell Automation ve sektörde profesyonel olarak çalışan birçok arkadaşımız var. Öğrencilerle sadece konuşup onları bırakmıyoruz, her zaman yanlarındayız. Öğrencilerimizi dijitalin geleceğine hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Pazar sürekli değişse de, mühendis olmak için heyecan verici bir zaman”

İTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakültesi Rockwell Automation Laboratuvar Yöneticisi Dr. Ali Fuat Ergenç, ise etkinliğe yönelik şu açıklamalarda bulundu: “Pazara hizmet veren şirketlerden alınan içgörüler, öğrencilerin seçtikleri kariyerlere ilişkin algılarını şekillendirmek için çok önemli. Pek çok dikey segmente hitap eden Rockwell gibi şirketlerden net tavsiye ve bilgi alıyoruz. . Pazar sürekli değişse de, mühendis olmak için heyecan verici bir zaman.