Universal Robots, Nordic Talks’ta Robotik Teknolojileri Anlattı
21.5.2021
Universal Robots, İskandinav Bakanlar Konseyi ve Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Nordic Talks webinarına katıldı. Yeni nesil iş dünyası dinamiklerinin konuşulduğu etkinlikte, Universal Robots Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, robotların sektörlere nasıl entegre edildiği, üretimde sağladığı faydaları ve örnek uygulamaları anlatarak robotik otomasyonda farkındalığa dikkat çekti.
Covid-19 pandemisinin ardından yeni normale göre biçimlenmek zorunda kalan iş dünyasında teknoloji ve yapay zekâ giderek daha önemli bir yer tutmaya başlarken, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği “İş Dünyasında Robotik ve Yapay Zekâ Uygulamaları" isimli online etkinlikte iş dünyası ve endüstri için önemli konuları masaya yatırdı. Dünyanın 1 numaralı kolaboratif robot üreticisi Universal Robots, ürettiği cobot teknolojisini herkes için anlaşılabilir ve ulaşılabilir olmasını sağlamak üzere katıldığı etkinlikte, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu ile iş birliği yaparak, altı seriden oluşan Nordic Talks’ın; ‘Dijital Danimarka: İş Dünyasında Robotik ve Yapay Zekâ Uygulamaları’ konulu beşinci seminerine katıldı. Şirket, cobot teknolojilerini, özelliklerini, üretim ve iş dünyasındaki etkilerini ve sağladığı faydaları uygulama örnekleri ile birlikte katılımcılarla paylaştı.
Danimarka Kraliyet Başkonsolosluğu Başkonsolosu Anette Galskjøt'un açılış konuşmasını yaptığı panelin moderatörlüğünü TAGES CEO’su Leyla Arsan üstlendi. Upteko Genel Müdürü Mads Jorgensen, Aarhus Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Robotik Bölüm Başkanı Dr. Erdal Kayacan, Odense Robotics İş Geliştirme Birimi Yöneticisi Bongki Engel de sunum ve konuşmalarıyla seminerde yer aldı.
Seminerle ilgili görüşlerini paylaşan Universal Robots Türkiye & MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Pandemiyle birlikte cobot’lar her alanda hayatımıza daha fazla dokundu, sanayi ve üretimde yeni bir çağ açtı. Cobot’lar, paketleme ve paletleme hatları, presler, makine besleme uygulamaları, cıvatalama, yapıştırma, kaynak yapma, kalite kontrol, enjeksiyon kalıpları, alma- bırakma, polisaj, montaj gibi alanlarda insanlarla yan yana çalışıyor. Sanayi ve üretimde yeni bir çağ açan cobot’lar, pandemi dönemine de hızlı uyum sağlayarak otellerde omlet, pizza yapımından, saç ekimine, kahve yapımından bir dansçıya partnerlik yapmaya kadar pek çok alana kolayca entegre olarak çalışıyor.” dedi.
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne odaklanıldı
Danimarka'dan ilham alınan yeni nesil iş dünyasının dinamiklerinin keşfedilmesine de yardımcı olan seminerde, Danimarkalı şirketler ve teknoloji liderleri arasındaki çok yönlü yaklaşımlara, ortaklıklara ilham verici bir bakış sağladı. Seminerde Birleşmiş Milletler’in; Uygun Fiyatlı ve Temiz Enerji, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sanayi, Yenilik ve Altyapı, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, Hedefler için ortaklıklar gibi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne odaklanıldı.