Türkiye’de İlk ve Tek Mobil Diyafon sistemi Miafon Teknoloji, Bilişim Vadisi Kuluçka Firmaları ve Gençlerle Bir Araya Geldi

10.8.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Miafon, Hulusi Şirikci, Türkiye’de İlk ve Tek Mobil Diyafon sistemi Miafon Teknoloji, Bilişim Vadisi Kuluçka Firmaları ve Gençlerle Bir Araya Geldi

Türkiye'nin Bilişim Vadisi ekosistemi içerisindeki firmalar arası etkileşimi ve potansiyel iş birliklerini artırmak için her ay düzenlenen firma buluşmalarına bu ay Miafon Teknoloji konuk oldu.

Türkiye'de ilk ve tek mobil diyafon sistemi olan Miafon Teknoloji Kurucu Ortağı Hulusi Şirikçi inovatif olarak geliştirdikleri yeni nesil elektronik güvenlik sistemleri ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Girişimcilerin, yazılım konusunda gelişmekte olan kuluçka firmalarının bu organizasyonlar sayesinde buluşmalarında büyük fayda olduğunu söyleyen Şirikçi, ülkemizde yazılım konusunda çok başarılı gençlerin olduğunu ve her fırsatta onlarla bir arada olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Kendi Teknolojisini Üreten Bir Firma Olmak Birçok Ülkede Rekabet Gücümüzü Artırıyor

Sistemin ekonomik avantajlarına da vurgu yaptığı konuşmasında “%100 yerli sermaye ve yerli yazılımla geliştirdiğimiz bulut teknolojisi tabanlı yeni nesil IP görüntülü interkom sistemi ile klasik diyafonu mobil hale getirdik. Bu yeni teknolojinin en büyük farkı ise diyafon sistemlerindeki daire içi cihaz yatırımı, kablolama maliyeti ile kurulum sürecini ortadan kaldırarak diyafonun tüm işlevini cep telefonu üzerinden yapabilecek ilk ve tek sistem olması. Önümüzdeki yıl global pazarlarda daha aktif olmak için de gerekli organizasyonları gerçekleştiriyoruz.  Hedefimiz teknolojimizi tüm dünyada kullanılabilir hale getirmek. Kendi teknolojisini üreten bir firma olmak birçok ülkede rekabet gücümüzü artırıyor ve bizi ekonomik yönden avantajlı konuma taşıyor.” dedi.

Türkiye genelinde yedi ilde hizmet ağı olan Miafon Mobil Diyafon sistemi ile Ege bölgesinde de çok yakında hizmet vereceklerinin duyurusunu yapan Hulusi Şirikçi; her geçen gün gelişmeye devam eden sistemlerinde, yazılım ve iş gücü ekiplerine ihtiyacın da aynı oranda arttığını ve özellikle global hedefleri doğrultusunda yurt dışındaki iş birliklerine de açık olduklarını belirtti.

Katılımcı gençlerin sorularıyla tamamlanan programda en çok sorulan sorular yazılım alt yapısı ve güvenlik sistemleri konusunda oldu.