Elektra Elektronik YTÜ’lü Öğrencilere Enerji Kalitesi Çözümlerini Anlattı
3.4.2022
Elektrik-elektronik sektörünün en bilinen öğrenci etkinliği RLC Günleri'nde Gümüş Sponsor olarak yer alan Elektra Elektronik gençlerden yoğun ilgi gördü.
Elektronik sanayisinin teknoloji öncüsü Elektra Elektronik, Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen ve sektörün en bilinen öğrenci etkinliğine dönüşen RLC Günleri'ne Gümüş Sponsor olarak katılım sağladı. Bu yıl 18’incisi gerçekleşen RLC Günleri’nde Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen Elektra Elektronik Ar-Ge Müdürü Ender Kasım, şirketin enerji kalitesi çözümlerini anlattı.
Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ile reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen 18’inci RLC Günleri’ne Gümüş Sponsor oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ile buluşan Elektra Elektronik Ar-Ge Müdürü Ender Kasım, sektörün en bilinen öğrenci etkinliğinde Elektra Elektronik’in enerji kalitesi çözümlerini anlatarak, öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulundu.
“Gelişim için teknolojiyi hep takipte kalın”
Elektrik, Elektronik, Enerji, Otomasyon ve Aydınlatma alanlarında geniş kitleye yayılmış bir kariyer etkinliği olan RLC Günleri’nde Elektra Elektronik’in reaktif güç kompanzasyonu ve harmonik çözümlerinden bahseden Ender Kasım, “Elektra Elektronik olarak 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkede çok sayıda kuruma çözüm ortaklığı sağlıyoruz. 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla öne çıkmaya başladık. Trafo sektöründeki öncü ürünlerimize ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık verdik. Günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümlerimizle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH şirketimiz, Çin ve Amerika’da da satış ofislerimiz bulunuyor. TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) projeleri ile sanayi-üniversite iş birliği çalışmalarını destekliyoruz. Bu projeler neticesinde ‘Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi’ olma sürecinin son aşamasına geldik. Ürettiğimiz harmonik filtreler ile iş kayıplarını ve üretim verimsizliklerini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Reaktif güç kompanzasyon sistemlerimiz ile de işletmelere sürekli ve güvenli elektrik sağlarken elektronik cihazların ömrünü uzatıyoruz. Bugün burada siz değerli öğrencilerle bir araya gelmek ve sektör adına tecrübelerimizi paylaşmak bizler için çok kıymetli. Henüz yolun başındayken sizlere teknolojik gelişmeleri hep takipte kalmanızı ve kariyer yolculuğunuzu teknolojiyi iş süreçlerinin merkezine koyan firmalarda şekillendirmenizi tavsiye ederim. Böylece kariyerinizde emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.” diyerek sözlerini tamamladı.