Universal Robots Mart Ayı Seminerleri Tamamlandı
8.5.2022
Kolaboratif robot teknolojisinin mucidi Universal Robots'un mart ayı seminerleri tamamlandı. İstanbul Asya- Avrupa, Bursa ve Eskişehir'deki seminerlerde üretim süreçlerinin otomasyona geçişi anlatılırken, esnek-çevik üretime geçiş ve klasik üretim yöntemlerini değiştirmelerine yardımcı olan cobot'lar katılımcılara tanıtıldı. Seminere katılanlara demo istasyonlarında bir çok uygulamayı deneyimleme olanağı sunuldu.
Dünyanın bir numaralı kolaboratif robot (cobot) üreticisi Universal Robots, cobot’ların iş süreçlerine entegre edilmesine dair katkıları paylaştığı seminerleri mart ayı boyunca devam etti. 8 Mart’ta ülkenin en önemli sanayi merkezlerinden biri olan Bursa’da başlayan seminerler Eskişehir, İstanbul Asya ve Avrupa yakalarında gerçekleştirildi. Seminerler önümüzdeki aylarda İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, birçok farklı ilde düzenlenmeye devam edecek.
Cobot’ları uygulayan şirketlerin başarı hikayeleri aktarıldı
Seminerlerde cobot’ların üretim süreçlerine entegre edilerek, işletmelerdeki klasik üretimin daha verimli hale getirilmesi için esnek üretim modeline geçiş örnekleri canlı demolarla anlatıldı. Kolaboratif robotların kolay kullanımı, programlama simülasyonları gösterilerek, cobot’ları uygulayan şirketlerin başarı hikayeleri aktarıldı. UR5e-UR10 ve UR16e cobot’larıyla uygulama demo sistemlerini inceleme ve pratik yapma olanakları sunuldu.
Ocak ve şubat aylarında Universal Robots etkinlikleri kapsamında web seminerleri düzenleyen marka, İstanbul’da distribütör partneri Robtek Robot Teknolojileri ile birlikte 2022 yılındaki ilk seminerini 22 Şubat’ta Uygulamalı Cobot Günleri etkinliği ile tamamlamıştı.
Uzmanlar birebir görüşmelerle merak edilenleri yanıtladı
Universal Robots mart ayı seminer programı Schmalz, Universal Robots ve Novexx şirketlerinin iş birliğiyle 8 Mart’ta Bursa’da başladı. Distribütör Pulsar Robotik A.Ş, iş birliğiyle düzenlenen seminer 29 Mart’ta Eskişehir’de yapıldı. “Uygulamalı Kolaboratif Robot Günleri” isimli seminerde robotik makine besleme, taşıma uygulamaları, üretimden çıkan parçaların robotik görsel kontrolleri ve montaj sonrası görüntü işleme ile son ürün kontrolleriyle ilgili merak edilen konular hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Uzmanlarla birebir yapılan görüşmelerde esnek ve sürdürülebilir üretim konseptine geçişten, otomasyonun üretim sürecine entegrasyonu gibi birçok soruya yanıt verildi. Ayrıca canlı demo istasyonunda, “Esnek-modüler paletleme, görüntü işleme tabanlı malzeme taşıma, montaj, kamerayla parça ayıklama ve parça besleme” uygulamaları deneyimlendi.
Demo istasyonunda özel deneyim
Schmalz-Universal Robots-Novexx (SUN) iş birliğiyle İstanbul Tuzla’da 31 Mart’ta gerçekleşen seminerde ise kolaboratif robot ile vakum teknolojisiyle otomatik ürün toplama, paketleme, paletleme ve gruplama gibi malzeme taşıma uygulamaları, etiketleme, barkod, karekod uygulamaları gibi otomasyon çözümleri uzmanlar tarafından paylaşıldı. Lojistik, otomotiv, gıda, makine, ambalaj, plastik gibi her sektörden katılımcıların yer aldığı seminerde, demo şeklinde uygulama örnekleri sunuldu. Katılımcılara, istasyonlarda ”Paketleme, paletleme, ürün taşımalı etiketleme” uygulamalarını deneyime fırsatı sunuldu.