Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi Oldu
3.5.2022
Yüksek katma değerli ürünler üreten Elektra Elektronik, Ar-Ge merkezi olma yolunda son beş yılda cirosunun yüzde 3'ünü Ar-Ge'ye harcadı
Araştırma ve geliştirme, kısa adıyla Ar-Ge çalışmaları, ülkelerde toplumun refah düzeyinin artırılabilmesi, o ülkenin diğer ülkelere oranla daha üst bir teknolojiye ve ekonomiye sahip olabilmesi için en önemli adımların arasında yer alıyor. Ar-Ge'ye verdiği önem ve 42 yıllık tecrübesi ışığında elektronik sanayisinin teknoloji öncüsü olmayı başaran Elektra Elektronik, bu sayede yüksek katma değerli ürünler üreterek Türkiye’den 6 kıtada 60 ülkeye ihracat yapıyor. Tüm süreçlerini tamamlayarak Ar-Ge merkezi olmayı başaran şirket, bu yolda son beş yılda cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye harcadı. Ar-Ge merkezi olmalarından ötürü oldukça mutlu olduklarını dile getiren Elektra Elektronik Ar-Ge Müdürü Dr. Tutku Büyükdeğirmenci, önümüzdeki dönemde orta gerilim sargılı eleman ürünleri ve denizcilik sektörüne yönelik niş ürünler geliştirmeye ağırlık vereceklerini açıkladı.
Trafo ve enerji kalitesine yönelik yeni nesil ürün ve çözümler geliştiren Elektra Elektronik, Ar-Ge merkezi olma sürecini tamamladı. Ar-Ge merkezi olan şirket, bu kapsamda yüksek katma değerli ürünler üretmeye artan bir ivmeyle devam edecek.
Elektra Elektronik Ar-Ge Müdürü Dr. Tutku Büyükdeğirmenci, Ar-Ge merkezi olmalarına ilişkin gelecek dönem hedeflerini açıkladı.
Orta gerilim sargılı eleman ürünlerine ve denizcilik sektörüne ağırlık verecek
Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik’in 42 yıllık tecrübesi ve güçlü mühendis kadrosuyla inşaat, endüstri, raylı sistemler, otomasyon, medikal, askeriye ve denizcilik sektörlerine yüksek katma değer sunduğunu belirten Dr. Tutku Büyükdeğirmenci, “Şirket olarak, tüm çalışmalarımız neticesinde Ar-Ge merkezi olmayı başardık. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyuz. Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında günümüz ihtiyaçları ve teknolojisinin yanı sıra önümüzdeki 10 senenin planlarına odaklandık. Bugüne kadar yerli ve yabancı birçok projeye imza attık. Yoğun Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtre DynamiX’in üretimini gerçekleştirdik. Mühendisliğini, tasarımını ve üretimini tamamen bünyemizdeki uzman mühendis kadrosuyla gerçekleştirdiğimiz bu ürünle, enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözüm sunuyoruz. Ar-Ge merkezi olmamızla önümüzdeki dönemde orta gerilim sargılı eleman ürünleri ve denizcilik sektörüne yönelik niş ürünler geliştirmeye ağırlık vermeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Ar-Ge ekibinin sayısını 22’ye çıkardı, çalışanları için teşvikler oluşturdu
Ar-Ge çalışanlarının sayısını 22’ye çıkardıklarını açıklayan Büyükdeğirmenci, “Elektra Elektronik olarak, Ar-Ge ekibimizi şirketimizin bir yatırımı olarak görüyoruz. Çalışanlara yapılan yatırımın mükemmel iş ve projeler olarak geri döndüğünü düşünüyoruz. Şirketimizde, Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek üzere çeşitli teşvikler bulunuyor. Bu teşvikler; çalışanlarımızın ulusal ve uluslararası kongrelerde sunumlar yapmasını, dergi yayınları çıkarmalarını, yeni projeler üreterek teşviklerden yararlanmalarını ve lisans üstü eğitimlerine devam ederek kendilerini geliştirmelerini destekliyor.” dedi.
“TÜBİTAK TEYTEB destekli üç projemizin Ar-Ge çalışmaları devam ediyor”
Şimdiye kadar iki adet TÜBİTAK TEYDEB projesini tamamladıklarını belirten Dr. Tutku Büyükdeğirmenci, “Toplamda aldığımız destek 5 Milyon TL’yi aştı. Türkiye’de TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) destekli üç projemizin Ar-Ge çalışmaları sürüyor. İki adet yeni aktif proje başvurumuz bulunuyor. Ve bu projelerimizde hakem atamaları yapıldı. Bir yandan da teknoloji geliştirme süreçlerimizde bize son derece faydalı olan üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi ve Işık Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.