ETMD Geleneksel Yaza Merhaba Buluşması 25 Mayıs 2024 Tarihinde Gerçekleşti

8.7.2024 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, ETMD, ETMD Geleneksel Yaza Merhaba Buluşması 25 Mayıs 2024 Tarihinde Gerçekleşti

ETMD Yaza Merhaba Kahvaltısında sektörden meslektaşlarımızla buluşmak, yoğun iş günlerinde vakit ayıramadığımız sektörel dayanışmaya katkı sunmak amacıyla her yıl düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelen etkinliğimizde katılımın yüksek olması bizleri onurlandırdı. Cemile Sultan Korusu Şehzade Restaurant’ ta gerçekleşen buluşmada, gelen yazın habercisi güzel bir hava eşliğinde birbirinden kıymetli misafirlerimizi ağırlamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Kahvaltımız, ETMD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemil TOPAK’ ın hoş geldiniz konuşmasıyla başladı ve değerli isimlerin gündeme dair konuşmalarıyla devam etti.

ETMD’nin çalışmalarından söz eden Sn. TOPAK, sektörü yakından ilgilendiren bir haberi müjdeledi;

Bugün sizlere buradan bir müjde vermek istiyorum. Çalışma komisyonlarındaki meslektaşlarımızın yoğun çabası ile hanelerin elektriksel olarak periyodik şekilde denetlenmesi için yönetmelik çalışmamız tamamlanmış olup kamu kurumlarına sunulacak aşamaya gelmiştir. Bu düzenleme ile amacımız günümüz elektrik ve güvenlik standartlarına sahip olmayan ancak yaşam alanı olarak kullanılan evlerimizin güncel standart ve yönetmeliklere uygun hale getirilmesi için denetim ve uygulama zorunluluğu getirmektir. Bu yönetmelik ile vatandaşlarımız elektriksel güvenliği sağlanmış evlerde oturabilecek, kullanılan elektrik aletleri ve makinaları sağlıklı bir şekilde ömürlerini tamamlayacaktır. 

Bu yönetmeliğin yan faydaları ise meslektaşlarımıza denetim pozisyonu ile iş imkanı sağlanacak ve elektrik esnafı ve malzemeciler için de yeni bir pazar oluşturacaktır. Ankara Şubemiz ile birlikte hazırlamış olduğumuz yönetmelik taslağını kamu kurumları ile görüşüp bir an önce bu yönetmeliğin çıkartılması için var gücümüzle çalışacağız. 

Her yıl destekçisi olduğumuz 5-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yeniden kapılarını açacak olan sektöründe bölgenin en büyük uluslararası sanayi fuarı WIN EURASIA yetkillerinin yer aldığı etkinlikte, WIN EURASIA Proje Yöneticisi Sena MENGÜL konuşma gerçekleştirdi. İş birliğinden onur duyduğumuz organizasyona tüm meslektaşları davet etti.

Daha sonra sözü Değerli Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Ozan ERDİNÇ aldı, uzmanlık alanından ve gündeme özel bilgilerle buluşmamıza renk kattı.

Sn. ERDİNÇ’e derneğimiz ve sektörümüz için göstermiş olduğu emeklerinden ötürü teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Sayın Cemal Bakkaloğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi 1952 mezunu ve kariyeri boyunca Elektrik Mühendisliği alanında pek çok başarıya imza atmış bir üstat olarak aramıza katıldı. Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz samimi söyleşide, geçmişin muhteşem anılarını paylaştı. Tecrübesi ve beyefendiliği ile bizi büyüleyen Sayın Bakkaloğlu, zamanın akışını unutturarak bize ışık verdi.

200 Davetlinin ve ETMD Yönetim Kurulunun enerjisiyle başarıyla tamamlanan etkinlikte emeği geçen herkese özellikle de katılım gösteren değerli meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.