Phoenix Contact Enerji Yönetim Sistemi MINT’i Tanıttı

12.5.2024 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Phoenix Contact, Phoenix Contact Enerji Yönetim Sistemi MINT’i Tanıttı

MINT enerji yönetim sistemi enerji üretimi ile kullanımını optimum biçimde eşleştirmeye, karbon ayak izini azaltmaya ve üretilen enerjiden maksimum fayda sağlamaya olanak tanımakta.

Phoenix Contact’ın İstanbul Merkez Ofisinde 25 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen toplantı Ürün Yönetimi ve İş Geliştirme Müdürü Bora Yurtsever’in şirket hakkında bilgiler de sunduğu hoş geldiniz konuşması ile başladı.

İkinci olarak söz alan Dr. Halefşan Sümen Enerji Devrimi ve Döngüsel Ekonomi kavramlarına değindi. Enerji üretiminin dağıtık hale geldiği ve yenilenebilir enerjilere daha fazla ağırlık verildiğini belirten Sümen fotovoltaik pillerin ucuzlamasının, depolama teknolojilerinin gelişmesinin ve bireysel ulaşım çözümlerinin daha fazla tercih edilmesinin hem enerji devrimini, hem de döngüsel ekonomiyi desteklediğini vurguladı. Döngüsel ekonominin malzeme döngüsünün yanı sıra enerji döngüsünün de daha iyi yönetilmesine gerek duyduğunu belirten Sümen dünyanın daha yüksek medeniyet düzeyine ulaşması için dikkate alınan Kardeshev skalasına da değindi.

Endüstri Yönetimi ve Otomasyon Satış Müdürü Etem Toygar Turgut de Yapay Zeka Destekli Enerji Yönetim Sistemi MINT hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. MINT enerji yönetim sisteminin güneş panellerini, şarj istasyonlarını, depolama bataryalarını ve sözleşmeyle kararlaştırılan pik yükünü yönetme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Turgut, MINT’in bulut bilişim tabanlı yapıya ve yapay zekaya tabanlı öğrenme yeteneğine sahip olduğunu belirtti ve bu nitelikleriyle MINT’in enerji fiyatlarını, müşteri spesifikasyonlarını dikkate alabilen gelişmiş bir enerji yönetim çözümü olduğuna vurgu yaptı.