Schneider Electric, Gartner’ın En İyi 25 Tedarik Zinciri Ödülleri’nde 4’üncü Sırada Yer Aldı

29.7.2021 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Schneider Electric, Gartner, Mourad Tamoud, Corporate Knights, Lexington,

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider konumda bulunan Schneider Electric, Gartner’ın yakından takip edilen yıllık kurumsal tedarik zincirleri sıralamasında 4’üncü sırada yer aldı.

Gartner’ın En İyi 25 Tedarik Zinciri Ödülleri listesine 6’ncı kez girmesiyle Schneider Electric’in tedarik zinciri operasyonlarını güçlendirme ve dijitalleştirme yönündeki tutarlı çabalarının altı çizilmiş oldu.

Schneider'ın listeye girmeye başarması son derece zor bir yılda gerçekleşti: Dünyanın dört bir yanında tedarik zinciri yöneticileri, pandeminin neden olduğu aksaklıkların yanı sıra hava durumuyla bağlantılı bir dizi felaketle ve başka aksaklıklarla yol almak zorunda kaldılar. Operasyonlarını, yerleşik çalışma biçimlerini yeniden düşünmeye ve hızla değişen koşullara yanıt verme konusunda aynı hızda uyum sağlamaya ihtiyaç duydular. 

Gartner’ın yıllık sıralaması, tedarik zinciri liderlerini tespit ederek en iyi uygulamalarını ön plana çıkarır. Özellikle de entegre amaç odaklı kuruluşlar, müşteri odaklı dönüştürücüler ve dijitali önceliklendiren tedarik zincirleri şeklindeki üç makro eğilime uyum gösteren tedarik zincirleri takdir edilir.

Schneider Electric Tedarik Zinciri Direktörü Mourad Tamoud şunları söyledi: “Tedarik zinciri alanındaki meslektaşlarımızdan dünya çapında böylesine takdir görmek gerçekten gurur verici. Tedarik zinciri stratejimiz olan STRIVE sayesinde zor bir yılda dayanıklılık göstermeyi başardık. 2050’ya kadar net sıfır karbonlu tedarik zinciri hedefimiz doğrultusunda operasyonlarımızı daha da karbonsuzlaştırmak ve tedarikçilerimizin de benzer şekilde karbonsuzlaşması için yoğun çalışma yürütüyoruz.”

Schneider Electric, bu yılın başında Corporate Knights tarafından dünyanın en sürdürülebilir kurumu kabul edildi ve ESG taahhütlerini hızlandırarak müşterileri ve iş ortakları ekosistemiyle birlikte CO2’yi azaltmak için 2025 yılına yönelik iddialı hedeflerini açıkladı.

Bu taahhüdün bir parçası olarak Schneider Electric, tedarik zincirinin karbon ayak izini azaltmayı amaçlayan Sıfır Karbon Projesini yakın geçmişte başlattı. Şirket, bu inisiyatif kapsamında Schneider Electric’in karbon emisyonlarının %70’ine karşılık gelen ilk 1.000 tedarikçisinden operasyonlarındaki CO2 emisyonlarını 2025’e kadar yarıya indirmeleri için taahhüt vermelerini isteyecek. Bu inisiyatif, Schneider’ın 2021-2025 sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçasıdır ve ortalama global sıcaklıklardaki artışı Paris Sözleşmesi’nde hedef koyulduğu gibi 2050’ye kadar 1,5°C veya daha azıyla sınırlandırmak doğrultusunda somut bir adımdır.

Schneider Electric’in Lexington, Kentucky’deki üretim tesisi de Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından bir 4. Endüstriyel Devrim (4IR) Gelişmiş Deniz Feneri olarak kabul edilmiştir. Lexington tesisi 4IR teknolojilerini yüksek ölçekte ve bugüne kadar kanıtlanmış faydalarla uyguladığı için bu ödülü alan üçüncü Schneider Electric fabrikası olmuştur.