Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkan Adayı Abdullah Körsal: ‘Göreve Geldiğimizde Üye Arkadaşlarımızı Yıllardır Çözülemeyen Sorunlarını Çözeceğiz’

1.10.2021 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Odası, Abdullah Körsal, Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkan Adayı Abdullah Körsal: ‘Göreve Geldiğimizde Üye Arkadaşlarımızı Yıllardır Çözülemeyen Sorunlarını Çözeceğiz’

Ankara Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkan Adayı Abdullah Köksal göreve geldiklerinde elektrikçilerin sorunlarının çözümü noktası neler yapabilecekleri konusunda dergimize açıklamalarda bulundu.

Elektrikçi arkadaşlarımızın Enerjisa ile ilgili birçok sorunun çözümü noktasında yetkililer ile görüşerek çözüm odaklı yaklaşım sergileyeceğiz. Özellikle; proje onay süreleri, trafo bakımı sonrasında çıkan güç tespitleri sorunu ve ana şebeke bağlantıları konusunda çözüm odaklı olacağız.

Özellikle; Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği ve Proje Yönetmeliği  konularında Enerji Bakanlığı ile yetki sorunlarını çözmek önceliklerimiz arasında yer alacak.

Korsan elektrikçiler ile mücadele edip, yetkisiz ve kayıtsız yapılan tesisatlar ve yapan kişiler hakkında kanun nezdinde yaptırımların uygulanmasını sağlayacağız.

İş yeri kooperatifleri kurarak meslektaşlarımızın hükümet tarafından tahsis edilen arsa üzerinde kurulacak elektrikçiler sitesinde yer alması ve iş yeri sahibi olmasına öncülük edeceğiz. Örneğin; avizeciler sokağı, bobinajcılar sokağı, panocular sokağı, rezistansçılar sokağı gibi.

Belediyeler ile görüşülüp yapı denetimlerinde odaya kayıtlı mesleki yeterlilik ve ustalık belgesi olan meslektaşlarımızın şantiyelerin tesisatlarının onayı konusunda yetki sahibi olmalarını sağlayıp bu vesile ile de korsan elektrikçiler ile mücadele etmeyi hedefliyoruz.

Mesleki eğitimlerin verilmesini, zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesi için sınavların yapılması konusunda çalışacağız. Son olarak ta üyelerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamak için sosyal faaliyetler konusunda da bir takım faaliyetler gerçekleştireceğiz.