Alüminyum Kablo Sektöründe İlk Sıraları Hedefleyen Bir Markayız

9.9.2024 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Bes Kablo, Alüminyum Kablo, Alüminyum Kablo Sektöründe İlk Sıraları Hedefleyen Bir Markayız

Manisa Turgutlu’da 17 bin metrekarelik kapalı alanda alüminyum iletkenleri ve kabloları üreten BES KABLO, hem iç hem de dış pazarda büyümesini sürdürüyor. Yeni yatırımlarla birlikte 2024 yılında üretim kapasitesini artıracak olan firma alüminyum kablo sektöründe ilk sıraları hedefliyor.

2015 yılında 3500 metrekarelik bir alanda üretime başlayan BES KABLO, 2021 yılının başında 21 bin metrekarelik arazi üzerinde 17 bin metrekare kapalı alana sahip kendi fabrikasına taşındı. Taşınma süreci ile birlikte üretim kapasitesini de artıran firma 600 ton alüminyum işleme kapasitesine ulaştı.

Kapasitelerini artırmaya yönelik yatırımlara devam ettiklerini ifade eden BES Kablo fabrika müdürü Mehmet Cantürk, “Piyasada alüminyum kablo daha fazla tercih edilmeye başladı. Biz BES KABLO olarak bunu 2015 yılında öngördük. Bu da yatırım yapmaya yönlendirdi. Kuruluşumuzdan bu yana ne üretiyorsak en doğrusunu, kaliteyi üretelim anlayışına sahibiz. Kaliteli malzeme üretip, kaliteli hizmet verip iş ortaklarımız ile birlikte büyümeyi hedefliyoruz. Her yatırımda üretim kalitemizi de artırıyoruz. Hem Türkiye pazarındaki yerimizi almayı hem de ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz. İlerleyen yıllarda kendi hammaddesini üretebilecek bir tesis haline gelmeyi planlıyoruz. Üretimimizin bu yıl özelinde büyük oranını yurt dışı pazarına satıyoruz. İç pazarda, bölge bayilerimiz aracılığıyla ürünlerimiz son kullanıcıyla buluşuyor. 2015 yılında kurulmuş genç bir firma olarak bu aşamaya gelmede yanımızda olan birlikte yürüdüğümüz iş ortaklarımıza teşekkür ederiz. Hedeflerimiz çok daha büyük. Her geçen gün pazardaki yerimizi alıyoruz. Bu yıl Ges yatırımımızı tamamladık kendi enerjisini üreten bir fabrikayız. Kablo sektöründe markamızın daha iyi konumlara gelmesi için çalışmaya ve yatırımlara devam edeceğiz” dedi.